2019. aasta kevadest nõuti apteekidelt ravimipakkidelt 2D (datamatrix) koodide sisselugemist, et kontrollida ravimite õigsust ja vältimaks võltsravimite turulepääsu.

Selleks vajasid apteegid 2D võimekusega skännereid igasse kassasse ja ka tagaruumi arvutile.

Osalesime hangetes ja võtsime enda kanda mitmete eesti apteegikettide varustamise vastavate skänneritega. Tegime seadmete eelseadistamise ning Benu keti puhul ka üle Eesti apteekidesse paigalduse. 

Mudelitest said Eesti apteegidDatalogic QD2430 ja Honeywell Voyager 1450g. Antud mudelid loevad koode ka statiivil olles automaatselt, aktiveerudes siis, kui neile koodi näidata. 

Eesti apteegid kasutavad kahte erinevat majandustarkvara -- Hansasoft ja Noom. Kui Hansasofti puhul on koodide tõlgendamise tarkus tarkvaras, siis Noom lahendas selle nii, et koodide eeltöötlus anti skännerite ülesandeks. Seetõttu vajasid Noomi apteegid skännereid, millesse oli programmeeritud põhjalikum tarkus (gruppide separaatorid, Inverted colours jms)erinevalt Hansasofti apteekide skänneritest, mille puhul piisas tavapärasest kood+Enter kombinatsioonist. Noomi apteegi programmeerimise koodid koondasime ühe suure koodi alla, mille sisseskaneerimisega apteeker kerge vaevaga ka spetsialisti abita hakkama saab.